Cum calculez salariul, simplu si corect ?

Incepe oricand

Cum calculez salariul, simplu si corect ?


Data sustinerii  

S-a întâmplat vreodată să ai dubii că salariul primit într-o lună nu corespunde zilelor lucrate, însă din cauză ca nu ai fost sigur/ă de formula de calcul al acestuia, ai trecut cu vederea acest aspect, fară să comunici departamentului de HR?

Sau ai inștiințat HR-ul de neconcordanță, însă în definitiv cifrele nu s-au schimbt fiindcă eroarea s-a dovedit a fi în calculele tale?

Participarea la acest webinar, te va ajuta să înțelegi mecanismul de calcul din spatele software-ului de salarizare în care lucrezi, mult mai bine. Vei putea astfel, să verifici oricând, corectitudinea statului de plată lunar sau să răspunzi prompt, eventualelor întrebări ale salariaților cu privire la fluturașul lor de salariu, întrebări precum ”De ce luna aceasta, salariul meu este mai mic decât luna trecută ?” sau ”Cum mi-ați calculat zilele de concediu medical ?”.

Pentru a avea întotdeauna certitudinea ca salariul tău a fost calculat în mod corect, te invităm să te înscrii la webinarul gratuit: Cum calculez salariul, simplu și corect?, suținut de către Nicoleta Vărzaru (consultant și trainer în legislația muncii și salarizare) pe data de 06.01.2022, de la ora 18:30. Înscrierile la Webinar se fac completând formularul alăturat!

ATENȚIE!!! Înscrierile la Webinar se fac completând formularul de pe site-ul Fundatiei CCU! 
https://www.fundatiaccu.ro/cum-calculez-salariul-simplu-si-corect/

Cui i se adresează webinarul ?Acest webinar este pentru tine, dacă:

 • Ești deja specialist în salarizare, vrei să aprofundezi cunoștințele în domeniu și să înveți noi metode de lucru, care ar putea să-ți ușureze munca;
 • Ești calificat ca inspector salarii, ai avut o pauză în activitate și vrei să fii la zi cu modicările legislative din domeniu;
 • Ești specialist resurse umane, te lovești doar tangențial de întrebări legate de salarii și vrei să afli răspunsurile la acestea;
 • Ești contabil sau economist, gestionezi într-o mică măsură salarizarea și vrei să cunoști mai multe informații despre această parte;
 • Ești o persoană cu experiență în domeniul resurselor umane, însă nu ai avut de-a face cu calcularea salariilor și vrei să vezi în ce măsură ți s-ar potrivi.

Cui nu i se adresează webinarul ? Acest webinar nu este pentru tine, dacă:

 • Nu ai studii economice, pregătire sau experiență în domeniul resurselor umane.

Descrierea detaliată a temei:

Acest webinar, te va ajuta să interpretezi corect prevederile legislative care stau la baza calculării și respectiv, taxării salariului brut lunar și a componentelor acestuia. Prin exemple și aplicații practice, te va învăța:

 • Care sunt taxele datorate de salariat și de angajator și cum să le aplici corect asupra veniturilor de natură salarială;
 • Să calculezi un salariu net, pornind de la un salariu brut;
 • Să calculezi un salariu brut, pornind de la un salariu net;
 • Cum să reglementezi corect, bonusurile acordate salariaților;
 • Cum și în ce condiții se plătesc orele suplimentare, de weekend, de sărbătoare legală și de noapte;
 • Cum calculezi și taxezi indemnizația de concediu de odihnă;
 • Care sunt principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere când calculezi indemnizația de concediu medical;
 • Ce sunt avantajele în natură și cum sunt evidențiate în statele de plată;
 • Care este regimul fiscal al celor mai des întâlnite avantaje în natură acordate de angajatori: tichetele de masă și abonamentele medicale.

Cu ce pleacă acasă cursanții ?

 • Cu o interpretare corectă a legislației care stă la baza calculării salariului;
 • Cu o mai bună înțelegere a mecanismului de calcul salarial;
 • Cu metode practice prin care poate fi calculat sau verificat salariul, simplu și corect.

Detalii trainer:

Nicoleta este în prezent, consultant în legislația muncii și salarizare și trainer în domeniu. Este acreditată ca inspector resurse umane și salarizare, expert în legislația muncii și formator. Are o experiență de 9 ani în consultanță, perioadă în care a gestionat atât partea de administrare de personal (întocmire documente de angajare, acte adiționale, suspendări, documente de încetare, adeverințe, cercetări disciplinare, desființări de post, înregistrări în Revisal, întocmire regulamente interne, negocieri colective, etc.), cât și cea de calcul salarii (procesare pontaje, bonusuri, avantaje în natură, rețineri, pregătire state de plată lunare, plăți salarii și taxe, depunere D112, etc.), pentru numeroase companii, având de la 1, până la 4.000 de salariați, din mai multe domenii de activitate, precum: producție, construcții, industria farmaceutică, servicii bancare, IT, retail și multe altele.

Prin prisma acestei experiențe, a interacționat îndeaproape cu instituțiile statului, cu legiuitori și alți specialiști, fiind constant expusă provocărilor din domeniu. Nicoleta este mereu în căutarea celor mai bune și eficiente soluții la problemele cu care se confruntă specialiștii de resurse umane și salarizare, în activitatea de zi cu zi. Este orientată spre oameni, având ca obiectiv să aducă valoare adaugată în domeniu și să dea mai departe cunoștintele dobandite de-a lungul anilor, integrând în cursurile sale, exemple și modalități practice prin care acestea pot fi aplicate.

Vă așteptăm!

Datele la care se tine cursul

Cursul nu are evenimente in perioada urmatoare

Feedback-ul cursantilor
 • 5 out of 5
  07/01/2022

  Continutul cursului este mai mult decat satisfacator, acopera cele mai multe situatii cu care o persoana care lucreaza in HR ( payroll) se poate intalni! Bineinteles ca mai sunt situatii usor incerte ( a se vedea discutia vis a vis de nr. de tichete de masa alocate pe luna, unui salariat care a prestat activitate si in zilele de repaos versus nr. de tichete de masa alocate doar pt. zile lucratoare din luna ) Per total a fost un curs interesant, interactiv si mi-am data seama ca, oricat de mult ai lucra in domeniu, tot mai apar situatii noi cu care inca nu te-ai confruntat! Va multumesc pentru ca realizati astfel de cursuri!

  Raporteaza