Disciplina si limitele sanatoase -n adolescenta - ghid pentru parinti

Incepe oricand

Disciplina si limitele sanatoase -n adolescenta - ghid pentru parinti


Data sustinerii  

Adolescența este o perioadă intensă de dezvoltare, ce implică transformări pe plan fiziologic, emoțional, mintal și psihologic.

Adesea nu doar adolescenții, ci și părinții sunt copleșiți de schimbările de dispoziție și de stare care apar. Relația cu părinții este de multe ori tensionată, adolescenții pendulează între nevoia de suport și nevoia de independență, și de multe ori “ies scântei” în comunicarea cu părinții.

Te așteptăm la webinarul Gratuit: “Disciplina și limitele sănătoase în adolescență - ghid pentru părinți”, susținut de Anka Máté (psiholog clinician), pe data de 02.03.2021, de la ora 18:30 – pe o tema de impact pentru părinți.

Înscrierile la Webinar se fac completând formularul de pe site-ul Fundatiei CCU!
 https://www.fundatiaccu.ro/disciplina-si-limitele-sanatoase-in-adolescenta/

Locurile sunt limitate (maximum 500 de utilizatori), iar conectarea în ziua webinar-ului se face până în ora 18:45, în ordinea conectării online („logării”) participanților!!! Pentru a putea participa la webinar, te rugăm să îți descarci („download-ezi)” aplicația ZOOM („Zoom client for meetings”), de pe acest link: https://zoom.us/download ID-ul de conectare online („logare”) și parolă vor fi trimise prin e-mail în ultima zi de înscriere, respectiv luni, 01.03.2021, ora 15:00.

Cui i se adresează webinarul ? Acest webinar se adresează părinților de preadolescenți și adolescenți, bunicilor, persoanelor care interacționează frecvent cu adolescenții și sunt interesate de o relaționare armonioasă cu aceștia.

Cui nu i se adresează webinarul ? Persoanelor care consideră că disciplina înseamnă control și forțare, celor care nu vor să își îmbunătățească relația cu adolescenții, sau care refuză să înțeleagă atitudinile și comportamentele adolescenților.

Descrierea detaliată a temei:

Rolul părintelui este însă acela de a susține maturizarea adolescentului, de a-i fi ghid iubitor și conștient. Deoarece relația părinte-adolescent este marcată de schimbări și conflicte, și adesea comunicarea este dificilă, este important să înțelegem cum se poate aplica disciplina, cum se pot stabili acele limite sănătoase necesare stării de bine a adolescentului.

Când părinții nu știu cum să gestioneze relația cu adolescentul, și ajung să recurgă fie la pedepse, fie la acordarea unei “maxime” libertăți, adolescentul este vulnerabil, deoarece nu are repere sănătoase în dezvoltarea sa, îi lipsește exercițiul responsabilizării, și îi va fi mai greu să se adapteze la caracteristicile vieții de tânăr adult.

Pe parcursul webinarului vom aborda următoarele teme:

*Rolul părintelui în adolescență;
 *Disciplina- dușman sau prieten?
 *Cum ajungem la o perspectiva pozitivă?
 *Importanța disciplinei și a limitelor sănătoase în adolescență;
 *Maturizarea adolescentului- ce probleme apar când facem lucrurile doar pe jumătate?
 *Capcanele frecvente în care cad părinții de adolescenți, și cum putem ieși din aceste blocaje;
 *Importanța lui “nu” atunci când educăm adolescenții;
 *Ce este de făcut atunci când relația părinte- adolescent este conflictuală, și mesajele părinților nu par să mai ajungă la copii.
 *Cum putem vorbi de disciplină în aceste cazuri?
*Exemplu concret de stabilire a limitelor sănătoase- timpul la calculator.

Cu ce pleacă acasă cursanții?

Participanții la webinar vor dobândi o înțelegere clară asupra nevoilor adolescenților și asupra procesului de maturizare a lor. Multe relații dintre părinți și adolescenți ajung să fie măcinate de conlicte, de țipete și reproșuri, de o tăcere dureroasă și înstrăinarea copilului de părinți.

Participanții vor înțelege care sunt efectele unei educații severe și strict condiționate, sau ale libertății maxime acordate adolescenților. Atunci când părinții sunt conștienți, asumați în rolul lor parental, când le este clar care decizii susțin maturizarea autentică a adolescenților lor, atunci se ajunge mai firesc la armonizarea relației cu adolescenții.

Detalii trainer:

“Sunt Anka Máté, Psiholog clinician cu specializări în domeniul educational și clinic, în consiliere și parenting, cu o experiență în domeniu de peste 17. Sunt absolvent de Psihologie (2003), am finalizat un master în Psihoterapie și Psihodiagnostic și sunt masterand la prestigioasa Universitate King’s College London.

Am avut norocul să fac parte din proiectele de cercetare privind neuropsihologia copilului, alături de profesori distinși de la Harvard Medical School, University of Maryland College Park și Tulane University School of Medicine.

De mai bine de 15 ani, pe lângă metode psihologice din diferite orientări terapeutice, includ în practica mea ultimele descoperiri și explicații din neuroștiințe, tehnici complementare fundamentate științific, precum și tehnici de respirație conștientă, meditația și tehnicile corporale și somatice pentru prelucrarea traumelor și atingerea echilibrului corp-minte-suflet.

Am experiență de lucru cu copii, familii și adulți (sesiuni individuale sau de grup) și, de asemenea, organizez seminarii și cursuri de parenting, pentru dezvoltarea rezilienței, vindecare emoțională și sănătatea relațiilor. Sunt mama unui băiat adolescent și nu îmi pot imagina relația cu băiatul meu fără a putea aplica tot ce știu despre psihologia adolescenților și despre comunicarea pozitivă sau relațiile sănătoase.Promovez sănătatea mintală, educația psihologică și reducerea stigmatului social în acest domeniu.Sunt unul din acei oameni care, urmandu-și pasiunea, nici nu consideră munca drept serviciu, ci vocație”.

Vă așteptăm!

Datele la care se tine cursul

Cursul nu are evenimente in perioada urmatoare