ETAPE de productivitate personala

Incepe oricand

ETAPE de productivitate personala


Data sustinerii  

Există oare cineva care să nu fi spus măcar o dată, cu voce tare, „N-am timp!”? Sau cineva care să fi exclamat vreodată că ziua ar trebui să aibă mai mult de 24 de ore? Ori cineva care să nu-și fi pierdut ideea, pentru că a fost întrerupt exact atunci când era gata s-o expună?

Productivitatea personală se referă la performanțele fiecăruia dintre noi, respectiv la rezultatele obținute, prin comparație cu efortul depus. A fi productiv înseamnă a avea cele mai bune rezultate posibile, cu minimul necesar și suficient de resurse. MINUS EST PLUS!

Atenție! „Există o diferență între a fi ocupat și a fi productiv.” (Kristen Lippincott)

Confuzia pleacă de la ideea că munca ar fi o valoare („Munca l-a înnobilat pe om.”). Greșit! De fapt, munca nu este un scop în sine, iar valoarea muncii este dată doar de valoarea rezultatelor obținute, nicidecum de consumul (uneori peste măsură!) de resurse fizice și psihice necesare pentru a le realiza.

Așa că vă invit să parcurgem împreună o serie de ETAPE utile pentru îmbunătățirea productivității personale!

Acest workshop online gratuit este o călătorie de descoperire a unor stereotipuri și prejudecăți despre muncă și despre modul propriu de lucru. Participarea la acest workshop nu înseamnă acces instant la rezultate imediate. Scopul este auto-cunoașterea și descoperirea diversității perspectivelor și a alegerilor posibile în orice situație, astfel ca deciziile luate, pornind de la principiul „Minus est Plus”, să fie adecvate pentru ceea ce fiecare va considera că trebuie îmbunătățit în continuare în propria sa viață.

Cine ar trebui să participe? Oricine consideră că este o persoană extrem de ocupată, că trebuie să jongleze permanent cu multiple sarcini, roluri, proiecte și priorități de realizat la serviciu, în familie și în alte circumstanțe și și-ar dori o viață mai simplă și mai liniștită.

Mod de lucru: Workshop online, număr maxim de participanți: 8, număr minim: 3

Data: 28 februarie, ora 19:00

Teme abordate: Munca cu rost vs. Munca fără rost și ETAPE de productivitate personală (Energie, Timp, Atenție, Entuziasm pentru Productivitate personală)

Resurse: fiecare participant va primi suportul pdf „ETAPE de productivitate personală”

Prezentare trainer: Cristina Mușat Pregătire inițială: inginer mecanic – Universitatea Politehnica București, specializarea Aeronave, 1985; Pregătire ulterioară: Facultatea de Psihologie, Universitatea București, 2012 (fără diplomă de licență)

Ocupație: Trainer din 1995 –câteva sute de cursuri ținute și câteva mii de participanți, teme din diverse domenii: Lean Six Sigma, Inovare Lean, Lean în Retail, Tehnici de îmbunătățire a productivității, Îmbunătățire continuă, Managementul proiectelor, Formarea formatorilor, Dezvoltarea competențelor de bază (comunicare, coaching, lucru în echipă, creativitate, competențe sociale pentru manageri, rezolvarea problemelor și rezolvarea creativă a problemelor, competențe antreprenoriale), Modele de excelență (CAF și EFQM).

Care este legătura dintre inginerie și psihologie? Una extrem de profundă – nicio măsură tehnică, organizatorică sau de management nu duce la rezultate bune, dacă omul care trebuie să le aplice nu are atitudinea și competențele necesare pentru a crea rezultate bune în condiții de productivitate, eficacitate și eficiență. Iar tema acestui workshop a apărut ca o necesitate după cursurile in-house de tehnici de îmbunătățire a productivității la nivel organizațional, de dinainte de pandemie.

Orice inițiativă de creștere a productivității la nivel de organizație sau de echipă trebuie să pornească de jos în sus, de la nivelul esențial al oricărei entități: OMUL, ca persoană! Mai mult, fie că este vorba de o echipă de lucru, o familie sau un grup de prieteni, funcționează aceeași regulă: satisfacția colectivă obținută (productivitatea) depinde de productivitatea personală a fiecărui membru care participă la activitatea de grup.

Datele la care se tine cursul

Cursul nu are evenimente in perioada urmatoare