Managementul Inovarii, Design Thinking

Incepe oricand

Managementul Inovarii, Design Thinking


Data sustinerii  

Astăzi, inovarea a devenit ultimul nostru avantaj competitiv în întreaga lume. Werner Wenning, președinte al Consiliului de administrație de la Bayer AG, a declarat la conferința Perspectivele Inovării din cadrul companiei: "Sarcina este acum de a stabili cursul potrivit. Doar prin inovare compania noastră poate genera creșterea esențială pentru a-și proteja succesul". Gigantul Google, nu a fost primul motor de căutare. Nici pe departe. Până la apariția sa în 1998, fuseseră lansate alte 20 de motoare de căutare, printre care Yahoo și Lycos în 1994, HotBot 1996, Ask.com 1997, MSN (actual Bing) 1998. Nu soluția tehnică a fost avantajul competitiv. Toate întorceau aproximativ aceleași rezultate. Diferențierea a fost însă pagina goală, albă a Google.

Toți ceilalți competitori aveau știri, meteo și e-mail pe aceeași pagină alături de căutare. Asta obosea utilizatorul, care de multe ori uita ce dorea să caute, distrat de știri sau de căsuța de e-mail care semnaliza un nou mesaj. Google a introdus serviciul de e-mail abia 10 ani mai târziu. Cu toții aveam cel puțin câte o căsuță de e-mail deja. Avantajul competitiv, diferențierea, a făcut-o exact acea pagină goală, simplă, albă. Și asta înseamnă tot Inovare. Nici Facebook nu a fost prima rețea de socializare.

Diferența însă a fost făcută de strategia de dezvoltare. A fost lansată într-o universitate, plecând de la nume reale, nu nickname-uri așa cum erau toate celelalte rețele de socializare indundate. Apoi, nu puteai să-ți faci cont, decât în momentul în care primeai o invitație din interior. Prin urmare, atunci când o primeai, o primeai de la un prieten cu nume real, care te adăuga în rețeaua lui. Era firesc, se crea un obicei ca fiecare nou utilizator să își construiască un profil real. Și asta înseamnă tot Inovare. Invenție, Inovare, Inovație

Deosebiri între Invenție și Inovație:

  • Invenția reprezintă apariția unei idei noi, iar Inovația reprezintă comercializarea ideii noi.
  • Inovarea este procesul, activitatea în urma căreia rezultă o Inovație.

Rolul nostru este să sprijinim clienții noștri în procesul de Inovare. Avem experiența necesară, avem tehnicile școlilor internaționale și suntem conectați la societatea românească. În urma procesului de Inovare, clienții noștri obțin avantaje competitive. Fie prin reduceri de costuri sau de timpi, sau prin atragerea unei cote de piață sporite datorită satifacerii unei nevoi existente în piață. 

Te ajutăm să: Construiești o cultură a invovării în cadrul organizației, inovația să devină rutină. Cunoști principiile inovării și instrumentele adecvate organizației tale. Alegi din cele mai bune practici în urma experienței noastre (tips & tricks). Lucrăm pe astfel de proiecte doar la Success Fee, adică noi câștigăm doar atunci când și clientul nostru câștigă în urma inovației.

Datele la care se tine cursul

Cursul nu are evenimente in perioada urmatoare