Stop Bullying - Fii eroul copilului tau!

Incepe oricand

Stop Bullying - Fii eroul copilului tau!


Data sustinerii  

Îți simți copilul abătut, având tendința să se izoleze și să nu mai socializeze? Nu are mulți prieteni, iar stima de sine îi este scăzută încercând să evite interacțiunea cu familia și să afișeze un comportament greu de înțeles pentru tine ca părinte? Sunt câteva semne care denotă faptul că al tău copil poate fi victima bullyingului.

Fenomenul de bullying nu este ceva nou, el a existat dintotdeauna în grupuri, însă ceea ce este cu adevărat îngrijorător este că a căpătat o amploare care scapă de sub control la momentul actual în școli. Este despre umilire, despre intimidare a unor copii care, deși pot fi buni la învățătură și nu creează probleme profesorilor și colegilor, au o diferență care îi face să fie mai vulnerabili. Dacă te regăsești în această situație și nu știi cum să-ți ajuți copilul să gestioneze acest pericol, te invităm la webinarul gratuit: Stop Bullying-Fii eroul copilului tău! susținut pe data de 13.07.2022, de la ora 18:30 de Psihologul Vera Budan, care îți va fi ghid de nădejde în această provocare.

????Înscrierea la webinar se face Gratuit accesând link-ul următor
        https://www.comunitateaccu.ro/events-1/stop-bullying-fii-eroul-copilului-tau

❗️ Pentru a putea participa LIVE la eveniment, te rog să ai instalată aplicația Zoom.

Fie că arată diferit, fie că au o altă limbă maternă, fie au un defect de orice fel sau, sunt mai timizi, acești copii sunt puși într-o lumină proastă și nu reușesc să se apere singuri. De cele mai multe ori acești copii nu merg la un adult ca să povestească ceea ce li se întâmplă sau, măsurile luate nu îi scot din situație, poate chiar din contra.

Urmările pe termen scurt și lung pot fi dezastruoase, atât în performanța școlară cât și în formarea caracterului și mai ales în tot ce ține de încrederea în sine și în percepția propriei valori. Starea emoțională are de suferit și copiii, de cele mai multe ori vor face totul ca să evite contextele sociale asociate cu suferința emoțională intensă. În ce-i privește pe agresori, la fel sunt afectate formarea abilităților funcționale de a crea relații apropiate cu cei din jur, de apropiere, de deschidere și vulnerabilizare.

Percepția regulilor sociale și a factorilor care duc la succes sau eșec sunt distorsionate și se formează obiceiuri emoționale și de comportament dăunătoare. Martorii au și ei foarte mult de suferit și rămân cu sechele pe termen lung, deși nu pare că ar putea fi afectați. Faptul că sunt nevoiți să facă o alegere și oricare dintre opțiuni îi face să se simtă vinovați sau în pericol, îi face să simtă multă neputință în fața provocărilor vieții și le creează impresia că nu se vor putea descurca în conflictele care apar în anturajul lor.

Cui i se adresează webinarul?

  • Părinților cu copii sensibili;
  • Părinților ai căror copii au puțini prieteni sau nu au deloc;
  • Părinților care au suferit la rândul lor în urma acestui fenomen, când erau copii;
  • Părinților care sunt chemați deseori la școală pentru a lua măsuri în privința comportamentelor agresive ale copilului;
  • Părinților copiilor care se plâng acasă de un mediu ostil în clasă;
  • Părinților copiilor care nu povestesc aproape nimic despre ce se întâmplă la școală;
  • Părinților care au observat schimbări în comportamentul copiilor, după ce aceștia au schimbat clasa, școala, sau în clasa cărora a venit cineva nou.

Cui nu i se adresează webinarul?

  • Părinților care cred că agresivitatea poate rezolva totul;
  • Părinților care cred că nu este important ce simte copilul;
  • Părinților care au trecut prin bullying și cred că anume asta i-au ajutat să fie mai puternici;
  • Părinților care știu deja foarte bine cum să se descurce și au toate instrumentele necesare;
  • Părinților perfecți;
  • Părinților care trimit copilul la psiholog ori de câte ori acesta cere ajutor și cred că ei nu au de ce să se amestece în felul în care se dezvoltă copilul.

Cu ce pleacă acasă participanții ? Părinții vor afla în webinar detaliile importante despre mulțimea de factori care duc la fenomenul de agresivitate în general și la intimidarea fizică sau psihică, prezentă în grupuri. În cadrul webinarului vor fi exemple și exerciții prin care, participanții vor fi ghidați să simtă din interiorul fiecărei părți implicate în manifestarea agresivității față de semeni. Vor merge cu un set de întrebări pe care să și le adreseze sie și cu un altul pentru a fi adresat copilului implicat, care va face claritate despre stările emoționale de la rădăcina fenomenului.

La fel, vor avea un set de întrebări/pași, în ceea ce privește soluțiile posibile și mai ales, conectarea emoțională cu copilul. Părinții vor afla și ceea ce nu pot face și care le sunt limitele acțiunilor care pot funcționa pentru a schimba sistemul în care se manifestă comportamentele umilitoare.

Despre trainer – Psiholog Vera Budan

Vera este Psiholog Clinician licențiat în psihologie, cu master în psihologie clinică și Psihoterapeut Gestalt.

  • NLP Practitioner, NLP Master, Master în Comunicare Hipnotică. Lucreaza cu probleme legate de relaționare, traume, depresii, pierderea sensului, crize de vârstă, probleme de comunicare cu copiii, partenerul sau membrii familiei.
  • Autor a 3 cărți: "Calea feminității ", "Apă vie ", "Școala inimii ".
  • Vera a organizat programe de training, însumând mai mult de 400 de ore. Vino alături de noi!
Datele la care se tine cursul

Cursul nu are evenimente in perioada urmatoare